Inköpslistan
Summa varor
0 kr

Skicka via e-post

Infrabastu

Infrabastu är en revolutionerande upplevelse av total avkoppling och välbefinnande med vår exklusiva kollektion av infrabastulösningar! Medan våra förfäder upptäckte ångbastuns fördelar för kropp, sinne och själ för tusentals år sedan, tar vi nu steget in i framtiden med infrabastu – den moderna spa-upplevelsen som kommer att förändra ditt sätt att koppla av.Våra infrabastur erbjuder en banbrytande teknologi som arbetar i perfekt harmoni med din kropp. Genom att penetrera djupt in i dina muskler och vävnader, levererar våra infraröda strålar en terapeutisk värme som löser upp spänningar, lindrar smärta och förbättrar blodcirkulationen. Du kommer att känna en otrolig lättnad och friskhet som sprider sig genom hela din kropp.Det bästa av allt är att våra infrabastur är skräddarsydda för att passa dina unika behov och preferenser. Från elegant design och högkvalitativa material till innovativa kontrollpaneler och inställningar – varje detalj är utformad för att ge dig en lyxig och personlig spa-upplevelse i ditt eget hem.Utforska vår omfattande kollektion av infrabastur och upptäck en ny nivå av avkoppling och välbefinnande. Skäm bort dig själv och ta kontroll över ditt välbefinnande med vår banbrytande infrabastuteknologi. Kontakta oss idag och låt oss hjälpa dig att skapa ditt eget privata paradis för avkoppling. Du förtjänar det bästa – välj infrabastu för att låta ditt sinne och kropp njuta av ultimat lyx och återhämtning.

Infraröd bastu, även känd som infrabastu, är en typ av bastu som använder infraröd strålning för att värma upp kroppen. Infraröd strålning är en osynlig del av det elektromagnetiska spektrumet och har olika våglängder som påverkar upplevelsen och effektiviteten hos infrabastun. Det finns tre huvudsakliga spektrum inom infrabastu: Nära, Mellan och Fjärran.

Nära infrarött spektrum: Nära infraröd strålning har kortare våglängder och absorberas inte djupt in i huden. Den når främst hudens yttre lager och bidrar till uppvärmningen av kroppen. Nära infrarött spektrum anses ofta vara det mest energieffektiva och lämpar sig väl för korta bastusessioner. Dessutom sägs nära infraröd strålning ha positiva effekter på cellförnyelse, hudhälsa och smärtlindring.

Mellaninfrarött spektrum: Mellaninfraröd strålning har längre våglängder än nära infrarött spektrum och kan tränga djupare in i kroppens vävnader. Den når muskler, leder och organ, vilket ger en djupare och mer omfattande värme. Mellaninfraröd strålning sägs bidra till ökad blodcirkulation, lindring av muskelvärk och förbättrad återhämtning efter träning.Fjärrinfrarött spektrum: Fjärrinfraröd strålning har de längsta våglängderna och kan tränga djupare in i kroppen än både nära och mellaninfrarött spektrum. Den når de inre organen och bidrar till att öka kroppstemperaturen och inducera en djup svettning.

Fjärrinfraröd spektrum: Fjärrinfraröd strålning sägs ha många hälsofördelar, inklusive avgiftning, förbättrad cirkulation, lindring av ledvärk och ökad metabolism. Inom infrabastu kan man använda olika kombinationer av dessa spektrum för att skapa den önskade upplevelsen och fördelarna. Vissa infrabastur erbjuder enskilda spektrum, medan andra har en kombination av nära, mellan och fjärran infrarött ljus för att ge en mer heltäckande uppvärmning och terapeutisk effekt.Det är viktigt att notera att infraröd bastu inte passar alla. Personer med vissa medicinska tillstånd, såsom hjärtsjukdomar eller högt blodtryck, bör rådfråga sin läkare innan de använder infrabastu. Det är också viktigt att följa tillverkarens anvisningar och använda bastun på ett säkert sätt för att undvika risker för överhettning eller brännskador.

 

 

 

Visste du att du kan kombinera infraröda element i en vanlig elbastu för att få en fördjupad och mer mångsidig bastuupplevelse?

Genom att lägga till infraröd teknik i din befintliga elbastu kan du dra nytta av både traditionell bastuvärme och infraröd strålningens terapeutiska fördelar.

Traditionella elbastur använder en värmekälla, vanligtvis en bastuugn, för att värma upp basturummet och ge en behaglig och intensiv värme. Denna värme skapar en omgivande atmosfär som får dig att svettas och bidrar till avslappning, avgiftning och andra hälsofördelar.

Genom att införliva infraröd teknik i din elbastu kan du utöka de terapeutiska möjligheterna och uppnå ännu fler hälsofördelar. Infraröda element, vanligtvis placerade på väggarna eller taket i basturummet, avger infraröd strålning som tränger djupt in i kroppen och värmer upp den inifrån.

Genom att kombinera traditionell bastuvärme med infraröd strålning får du fördelarna av båda teknikerna. Traditionell bastuvärme främjar svettning och avgiftning, medan infraröd strålning kan ge lindring för muskelvärk och ledsmärta, förbättra blodcirkulationen och främja avslappning. Det är som att få en dubbel dos av bastuens fördelar!

Det finns olika sätt att kombinera infraröda element i en elbastu. Du kan antingen installera separat infraröd teknik bredvid din befintliga bastuugn eller välja en specialdesignad bastu som redan har både traditionella och infraröda element. Det är viktigt att arbeta med en kvalificerad elektriker eller bastuinstallatör för att säkerställa att installationen görs på rätt sätt och i enlighet med tillverkarens rekommendationer.

Innan du använder en kombinerad infraröd och elbastu är det viktigt att förstå de individuella behoven och begränsningarna för varje typ av värme. Vissa personer kan uppleva infraröd värme som för intensiv eller överväldigande, medan andra kanske föredrar enbart traditionell bastuvärme. Det är också viktigt att överväga hälsotillstånd och rådfråga en läkare om eventuella frågor eller bekymmer.

Att kombinera infraröda element i en vanlig elbastu kan vara ett utmärkt sätt att maximera bastuupplevelsen och dra nytta av både traditionella och infraröda värmebehandlingar. Oavsett om du väljer att använda dem separat eller i kombination kan både traditionell bastu och infraröd värme erbjuda en rad hälsofördelar och främja välbefinnande och avkoppling.

 

Kontakta oss i dag för om du vill veta mer om alla fördelar av Infrabastu.